NadiraNurhas's FotoPage

By: NadiraNurhas Hashim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]
Monday, 26-Jan-2009 17:32 Email | Share | | Bookmark
My job, my truely love in Architecture

Rest jap ziyad entry..

this is what i am currently doing. I am a full time architect but my dream job is to spend my whole life with my husband, kids and family.

hopefully one day..my target, by the time ziyad is entering his standard one primary school, I will get my Part 3 and stay at home with my kids. where i can cook for their lunch or prepare their lunchbox. hmmm..my husband always said,study tinggi2, just nak dok umah jer?..to me, belajar tinggi2 adalah tuntutan agama. bila dah ader part 3, then u can choose what u really want to be..hehehe..

semoga Allah memberkati perjalanan kerjaya aku...for my family, husband and my kids..

My company latest competition entry.i did it by myself and i'm a bit proud of it..guna boxboard sajer ok..







enjoy sharing my working world!


Monday, 19-Jan-2009 15:48 Email | Share | | Bookmark
dear Ziyad...

dear Ziyad..
kali nih entry mummy nak citer pasal mummy skit..tbaca kat parenthood magz description about Mummy Traits Aquarians: heheh sempena birthday mummy yang ke-29

"Mummy traits aquarians are free-sprited and flexible, and that holds true for your mummying style too: you will expose your baby to as many arts exhibits as playgrounds, and you would rather let a toddler's bedtime lapse than stop her from discovering and exploring. his approach will help your kids become independent thinkers who are full of wonder and undaunted by barriers'

yeah.. ..so all aquarians mommy outthere..same tak kita..

here is my wild explorer...


and my cheeky helper..


hehehe


Wednesday, 3-Dec-2008 15:04 Email | Share | | Bookmark
the most adorable man in my life

lama tak update..ziyad lately suker tidur lambat walaupon siang hari hanya tidur 2 jam..kerja dier main,main,main...takperlah..this is the time dier explore macam-macam..cuma tak larat nak larang dier buat itu ini...sudahnya mummy biar jer..rasernyer kalau weekend jer rumah mummy lah dok dengar jerit2 panggil nama ziyad..

last weekend pi teman baba pi Low Yat..so kami makan kat sushi king..tapi mummy kena puasa sushi..alaaa..sedih..tapi puas hati sebab dpt makan tempura mi soba curry..ziyad habiskan 2 botol yakult..lepas tu buat muka..





Tuesday, 28-Oct-2008 17:25 Email | Share | | Bookmark
alhamdulillah..rezeki lagi..

Bulan Ramadhan hari tu,terasa mual jer memanjang..tapi ingatkan mual sebab angin bulan puasa..asal bangun sahur jer mesti muntah..seminggu after raya baru tergerak hati nak buat pregnancy test..bukan apa, sejak deliverkan ziyad,sebab aku still bfeed ziyad, memang tak expect akan ader next baby sebab, aku memang takde period langsung..opppsss..censored sikit..hehehe...

punyerlah terkejut sebab test tu positive..nasib baik aku tau lepas bulan puasa..kalau tak mesti puasa aku tak cukup sebulan sebab psychology..heheh..on the 9th Oct 2008, i had a confirmation with my Gynea, Dr. Zana (Pusat Perubatan Naluri)..yes..she was 8weeks 5 days in my tummy...wahhh..dah ader heartbeat and so on..EDD pulak 16th May 2009, 5 days after ziyad's birthday...ya Allah Syukur sangat pada Mu..

Ziyad?nampak sikit perubahan bila dier sgt manja dengan baba dier more than me..bila marah suka sangat tendang perut mummy..and i have to tell him..dalam perut mummy ader baby..ziyad tak boleh tendang tau..dan dier akan sebut..'baby..baby'..kesian dier..tapi tak per..atleast he's got someone to play with..kan?

So, doa2lah my second pregnancy nih berjalan dengan sebaik mungkin...amiinnn



Tuesday, 28-Oct-2008 16:30 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya semua..

assalamualaikum...
salam untuk semua..sangat lah minta maaf sebab dah lama sangat tak upload pictures kat sini..
no excess to the internet for a long time..so, masih belum terlambat nak wish selamat hari raya..hari raya kal nih a bit tiring sebab we had a very looooong jurney..all the way from KL to Sg.Petani, Sg. Petani to Kuala Berang, Kuala Berang to Kota Bharu, Kota Bharu to Kuantan and lastly Kuantan to KL.and we have decided tahun depan,balik satu kampung jerlah...heheheehh..ader unsur2 ketidakadilan di situ sebab tahun depan turn raya kat kuala berang..hehhehe..

nih pic hari raya pertama..taken by Syafiq..


mummy and ziyad..wah nakal sungguh dier..this little ziyad dah boleh berjalan raya tahun nih..at 17months old...


nih pic raya from baba and ziyad..aunty zoora kata ziyad versi mini zaidan...huh..jeles pulak mummy...


ziyad tak suker pakai kopiah nih.tapi mummy beli rm1.90 je..



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net